12.11.2024 13:12

Γιατί να επιλέξετε τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό δείκτη

Γράφει η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος MSc, Λεμονιά Γαλανού

Τι είναι ο Γλυκαιμικός Δείκτης (GI);

Ο GI μας δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνεται η γλυκόζη στο αίμα μετά από ένα γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες.

Τρόφιμα με χαμηλό GI:

  • Αργή πέψη
  • Καλύτερος γλυκαιμικός έλεγχος,
  • Σταθερή ενέργεια
  • Μεγαλύτερος κορεσμός

Παράδειγμα: Ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη, ζυμαρικά ολικής

Τρόφιμα με υψηλό GI:

  • Γρήγορη πέψη
  • Απότομη αύξηση επιπέδων γλυκόζης του αίματος
  • Ασταθής ενέργεια
  • Μικρός κορεσμός

Παράδειγμα: Λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, δημητριακά

Συμβουλή: Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλό GI και συνδυάστε τους υδατάνθρακες με μία πηγή πρωτεΐνης όπως γιαούρτι, τυρί ή καλά λιπαρά όπως ξηρούς καρπούς και έξτρα φυτικές ίνες όπως λαχανικά ή φρούτα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής:

Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Διαιτολογίας - Λεμονιά Γαλανού

Διεύθυνση: Αγίων Αποστόλων 7, Ισόγειο, Γραφείο Α8 (χάρτης),

Τηλέφωνο: 22711 – 00057, 6909511140

Email: galanou.nutrition@gmail.com

Instagram: @galanou.dietitian

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα 2.0
Πριν 4 ώρες

Ελλάδα 2.0