H εμφάνισή τους θυμίζει κουραμπιέδες είναι όμως πιτούλες από τριφτή ζύμη γεμισμένες με αμύγδαλα και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη.
Μερίδες:για 50-60 κομμάτια, Χρόνος προετοιμασίας:60', Χρόνος μαγειρέματος:30', Έτοιμο σε:1:30'
Υλικά
Για τη ζύμη
- 340γρ. βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
- 160γρ. ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού γάλα
- 6 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 5 κουτ. σούπας μπράντι
- 2 αβγά
Για τη γέμιση
- 4 φλιτζάνια αμύγδαλα (όχι ασπρισμένα) και καβουρδισμένα ή καρύδια χοντροκοπανισμένα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
- λίγη κανέλα
Για την επικάλυψη
ΠΗΓΗ: https://www.olivemagazine.gr/
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.
Ειδήσεις σήμερα